Pups

Onze pups groeien op op de boerderij, hier worden ze goed gesocialiseerd; er komen veel kinderen over de vloer, ze komen in aanraking met andere dieren, allerlei geluiden en kunnen naar buiten. Bij 2, 4 en 6 weken worden de pups ontwormd. Bij 6 weken worden ze gevaccineerd en nagekeken door de dierenarts, ook krijgen ze dan een Europees paspoort. Zelf controleren we wekelijks het gewicht van de pup om in de gaten te houden of ze goed groeien. We doen ons uiterste best u een mooie, gezonde pup te overhandigen! 

Wanneer u interesse heeft in één van onze pups kunt u vanaf 4 weken een kijkje komen nemen en kunnen we elkaar wat beter leren kennen, we vinden het namelijk belangrijk waar onze pups terecht komen als zij ons nest verlaten. Dit om er zeker van te zijn dat zij een fijn en geschikt thuis krijgen en we hen met een gerust hart kunnen laten gaan.

De pups krijgen als stamboomnaam ……….(roepnaam) van de Wehslehoeve. De pups worden na de geboorte direct aangegeven bij de Raad van Beheer voor het aanvragen van de stamboom. Dit moet middels een naam per pup. Deze naam staat dus op het stamboom. Wanneer u deze niet zelf bedacht heeft omdat u hierna pas de keuze heeft gemaakt voor een pup, kunt u de pup naast de stamboomnaam een andere roepnaam geven. 
Wanneer we een geschikte* nieuwe eigenaar gevonden hebben zal de pup rond 8 weken het nest verlaten. Als dit zover is krijgt hij/zij een knuffel/doekje mee met de geur van het nest, zodat de pup in de compleet nieuwe omgeving nog iets vertrouwds bij zich heeft. 

* Zoals u onder het kopje ‘Doel’ hebt kunnen lezen zijn komen onze teven uit werklijnen. Eigenschappen: slank, atletisch, intelligent, leergierig en een groot uithoudingsvermogen. Aangezien de rassen ideaal zijn voor jacht-, behendigheid-, apporteer-, en gehoorzaamheidstraining en -wedstrijden, vinden wij het het belangrijk en noodzakelijk dat nieuwe eigenaren de intentie hebben om met de pups te gaan trainen. Dit omdat deze rassen niet geschikt zijn voor alleen huis-, showhond, dat zou de hond tekort doen.